Bažantí terina s játry V zimních měsících se na stolech častěji než jindy objevují nejrůznější dušená masa, ragú a pečeně s marinádami či omáčkami à la svíčková. Zkuste letos únorový jídelníček trochu ozvláštnit zvěřinovou terinou. Trpělivost při její přípravě bezpochyby odmění uznání vašich blízkých či hostů.
Na 6 porcí: 350 g bažantího masa 350 g drůbežích jater 10 plátků anglické slaniny 2 vejce 2 polévkové lžíce hladké mouky 1 polévková lžíce sádla 1 sklenka koňaku bobkový list, tymián, sůl, pepř
Nechte marinovat maso s kořením a koňakem po 24 hodin ve velké míse v lednici. Pak marinované maso vyndejte a marinádu nechte vyvařit (neboli redukujte) v kastrolu na silném ohni. Rozemelte maso s kořením. Přidejte vejce, mouku, celá drůbeží játra a redukovanou marinádu. Osolte, opepřete a vše zamíchejte. Hranatou či oválnou formu na koláč vystelte plátky slaniny a vlijte do ní připravenou směs. Dejte do další, větší nádoby a vytvořte vodní lázeň (bainmarie). Takto pečte 90 minut na stupni 5. Po vychladnutí hned servírujte. K terině doporučuji křupavý salát s kuličkami hroznů a sladkokyselé okurky.